sobota 15. března 2014

Lyoness - o co jde? 5. část aneb co se změnilo a co je nového

V poslední době, když jsem se začal zajímat o Lyoness, tak jsem narazil na internetu na mnoho lidí, kteří toto nepochopili, nebo jim nebylo řádně vysvětleno o co jde.

Jelikož jsem na tento blog již nějakou dobu nepřispíval - až jsem se lekl, ale je to 15 měsíců :-( A vím že se v Lyoness mnoho událo, tak jsem se rozhodl připravit tento příspěvek - zhrnu v něm novinky, změny atd. co se za tu dobu událo.

Kam se Lyoness za 2 roky posunul?
Mnohem dále :-) Když jsem vstupoval do Lyoness, tak od roku 2003 bylo v čr 108 000 členů, nyní je cca 160 000. Bylo 18 000 obchodníků a nyní je více jak 36 000 - v ČR cca 2 000. Celosvětově bylo něco kolem 2 miliónů členů, nyní je již přes 4 milióny členů. Zemí v systému bylo 32, nyní 45 a další 2 budou přistupovat v červenci.
Je to za pouhé 2 roky malý posun? To nechám na Vašem uvážení.

O čem je Lyoness?
Za 2 roky co jsem v Lyoness zapojený, neustále zodpovídám dotaz o čem vlastně Lyoness je? O nakupování. Pokud nakupujeme u partnerů, dostáváme své výhody a ukazujeme obchodníkům naši kupní sílu! Ale je to volba každého člena jestli u pratnerů nakupujete nebo ne.
Ale také slýchám, že mne Lyoness nutí nakupovat jen u partnerů. A já říkám no a co? Rohlíky, PHM, oblečení, elektroniku musím někde nakoupit, tak proč ne u partnerů, když vím co mi to přinese.
Další dotazy jsou typu proč tam není takový a makový obchodník. Já tu v tom vidím šanci, jen odpovím, ať jestli někoho takového zná - dobře zná a je to někdo z kamarádů nebo přátel, ať mu o Lyoness řekne, a obchodník se sám rozhodne, zda je Lyoness pro něj zajímavý nebo ne.

Obchodníci
Za dva roky co jsem členem Lyoness mnoho obchodníků přybylo, ale také mnoho odešlo.
Kdo tedy přibyl nebo provedl nějakou výraznou změnu? Připojili se např. Mc Donald's, Apple - jak online store tak app store, Microsoft store, Dáme jídlo, Conrad Electronic atd. Kdo provedl změnu? Např. Baumax přešel na cashback card.
A ti co odešli? Težko říct proč se rozhodli pro jinou cestu. Nemíním spekulovat kdo proč odešel, to mne netíží. Já to naopak vidím jako příležitost, přivést jiné obchodníky této komodity.
Také se výrazně změnili podmínky pro obchodníky, aby se mohli stát partnery Lyoness - jen třeba řeknu, že nový obchodník dostane tablet pro registrace nových členů a 250 karet Lyoness, kde bude jeho logo. A vybraní členové Lyoness se stali tzv. MSP kauči - tak jako já, a můžou rovnou oslovit obchodníky a přivést je do systému.

Cashback
U cashbacku se nic nezměnilo, neustále je to 1 - 2% (99% obchodníků poskytuje 2%) z vlastních nákůpů, které se vyplatí na můj osobní účet. Na ten účet se vyplatí vždy, když se mi sejde 320 Kč - tzn. nevyplácí se každý halíř, ale od 320 Kč výše.
Jen jedno mé doporučení - vždy si první cashback nechte vyplatit na svůj účet! A proč to? Protože budete mít pro své přátele, kterým Lyoness chcete doporučit, sociální důkaz, že to doopravdy funguje - obdržíte SMS, že Vám je cashback vyplacen.

Zálohy na budoucí nákupy
Zálohy si může dát každý člen, pokud vloží zálohy ve výši 64 000 Kč tak je z něj premium člen, ale má pro Vás cenu zálohy vkládat?

  1. chcete využívat výhod Lyoness?
  2. chcete myšlenku Lyoness šířit dál?
  3. máte chuť dát Lyoness svůj čas?
  4. chcete být aktivní?
  5. chcete si budovat svůj tým?
Pokud jste na otázky odpověděli ano, tak zálohy určitě ano,. Pokud chcete být jen nakupujícím, nebo nyní ještě nevíte, tak doporučuji se zálohami na budoucí nákupy počkat. Až se rozhodnete, zda v Lyoness vidíte svou šanci na příjem - ze začátku určitě vedlejší, tak potom si zálohy na budoucí nákupy vložte.
Nikdy a nikým se nenechte do vložení záloh na budoucí nákupy tlačit, protože Lyoness je o nakupování nikoliv o zálohách!!
Samozřejmně, že zálohy na budoucí nákupy jdou vynakupovat, a jde o recash. Co to ten recash je? No v jednoduchosti řečeno, vaše věrnostní výhoda se nebude střýdat, ale bude Vám vyplacena. Tzn. že zálohy na budoucí nákupy se musí vynakupovat a nejdou ze systému jen tak "vytáhnout".

Technologie
V technologiích udělal Lyoness velký krok kupředu - a několik velkých kroků se chystá na letošní rok. A které z těch technologií mne zaujali? Mne určitě Lyoness prohlížeč, Cashback bar, MTerm, dárkové poukázky a další. Zase nezasvěcenému toto moc neřekne, ale kdo ví, tak ten mi snad dá za pravdu.

Co přinesl Lyoness v roce 2013 mé maličkosti?
Peníze z mých nákupů zpět. A teď již tuším otázku kolik? To není ta hlavní otázka, ale za co jsem je dostal je ta otázka. Za běžné nákupy - potraviny, PHM, oblečení, obuv, servis automobilu, pneumatiky, jídlo v restauraci atd. Loni jsem ani nebyl na dovolené, takže níže uvedené údaje jsou doopravdy běžné nákupy, které musíme dělat každý!
Následující údaje jsou z mého online officu:

  • nákupy u partnerů ve výši 160 055 Kč 65 h - průměr 13 337 Kč 97 h měsíčně
  • cashback 2 192 Kč 72 h (1,37%) - tzn. že jsem od obchodníků dostal více jak na jednu nádrž nafty :-)
  • věrnostní výhoda 5 482 Kč 21 h (3,43%) - co mi to přinese v budoucnu si jistě umíte na základě mých předchozích článků spočítat
A samozřejmně jsem potkal mnoho báječných lidí na různých akcích a školeních, a našel si čas na své přátele, které jsem s Lyoness oslovil.



Zaujalo Vás toto téma? Tak si také přečtěte:
Lyoness - o co jde?
Lyoness - o co jde? 2. část
Lyoness - o co jde? 3. část aneb trocha matematiky
Lyoness - o co jde? 4. část aneb chci nabízet slevy svým zákazníkům

24 komentářů:

  1. Dobrý den, ráda bych se Vás zeptala....pokud vložím zálohy - konkrétně 3 a ne za plnou částku 64.tis. mám i tak možnost budovat tým atd...? Respektive, mohu v budoucnu dokoupit zbylé? Děkuji Klouzková

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, děkuji za Vaši reakci. Tým můžete budovat i bez jakýchkoliv záloh v systému. Já nejdříve doporučuji nakupovat, ať můžete novým členům ukázat svůj office a říct "já nakupuji takhle a toto mi to přineslo"
      Samozřejmně, že pokud si vložíte zálohu 3 jednotky, tak lze samozřejmně později doplnit do částky 64 tisíc.

      Vymazat
    2. Dobrý den,
      pokud to chápu, mohu budovat tým (tzn. přivést přátele a oni zase jejich přátele) i pokud nesložím žádnou zálohu a nákupy jsem ještě nevytvořil žádnou "jednotku". Je to tak? K čemu přesně slouží zálohy ve výši 64 tisíc korun, kromě vstupu do premium klubu? A k čemu přesně slouží premium klub?
      Děkuji :)

      Vymazat
    3. Dobrý den,

      samozřejmně, že můžete budovat svůj tým i bez jakékoliv jednotky, nebo premium členství. Jen pokud máte v systému alespoň jednu jednotku, tak Vás vaše doporučení již v první fázi nepřeskočí, a vždy se jejich jednotky budou řadit za Vaše. A samozřejmně se nepřipravíte o nějaké bonusy.
      Premium členství (PČ) (dobrovolné vložení záloh na budoucí nákupy ve výši 64000Kč) Vám okamžitě otevře cestu k všem prémiím a bonusům v systému - to je podle mne hlavní důvod proč být PČ. Také samozřejmně Vám otevře dveře na některé akce - typicky Lyoness Sensations, nádstavbové školení, vkládat zálohy ho zahraničních zúčtovacích programů, stát se člověkem který může podepisovat smlouvy s novými partnery.....

      Vysvětlovat proč být PČ nebo nebýt tady lze dost špatně - nejlépe je to osobně.

      Vymazat
  2. Dobrý den
    A co dnes? Po změně.Pro mě šok.Udělali tunel.Přejmenovali si pojmy poté zúčtovací program zmizel a teď vás nutí přejít na tzv. Lyconet, který si musíte koupit za nemalé peníze.A proto jsem do toho nedal nikdy peníze, protože přesně toto jsem čekal.Pod dojmem vylepšení urvaly miliardy.tfuj

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den,

      co dnes? Došlo k velkému rozdělení na Lyoness, Lyconet a Marketery. Pro Lyoness členy je vše zdarma tak jako doposud, pro Lyconet členy také, ale pokud chce být člověk Marketerem - tzn. dělat business, tak ho to něco bude stát. Na Lyconet Vás nikdo neutí přejít, proč také když chcete být jen nakupující? Pokud zůstanete Lyoness členem (nakupující), tak si zbíráte svůj Cash Back a Shopping Points, a nepotřebujete nic víc vidět.
      Pokud jste Lyconet člen, tak na co proboha potřebujete vidět zůčtovací program - své jenotky vidíte neustále, tak je ta garfická podoba tak důležitá? Navíc pokud byl člověk premium člen, tak ho vidí neustále, a Business Lounge má na 12 měsíců zdarma.
      A chcete být Marketer? Ano, tam už je Business Lounge podmínkou - mimochodem něco přes 2000 Kč. Ale pokud chcete rozjet jakýkoliv budiness, tak Vás to vždy bude něco stát.

      A mimochodem, pokud je tak nepřekonatelná překážka zaplatit si Business Lounge, tak ci si raděj na něj vydělat, než tady řešit nesmysly, a dělat výkřiky do tmy, které se nezakládají na pravdě?

      Vymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý den,

    také jsem byl u Lyoness, potom jsem zkoušel všechny možné další slevové portály až jsem si našel i když ne moc známý, ale přesto velmi spolehlivý ziskejte.cz, už mnohokrát mi poslali peníze a to rychle, nehledě na jejich bonusový program. Nevím, ale ani na zahraničních serverech jsem nenašel tak výhodný cashback.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den,

      děkuji za Váš komentář.

      Mi Lyoness také rychle a pravidelně vyplácí peníze. Bohužel Vámi uváděny systém mi nedá Cashback na PHM, potraviny.... tzn. na každodení nákupy.

      Vymazat
  5. Vazeny pane Mikulastiku, četl jste Breznovy časopis Reporter? Velmi presne tam popisuji, jak ta vase pyramida funguje. Jeste dnes me hreje u srdce, jak jsem s podvodnikem aktivne nabizejicim Lyoness vybehl v lonskem roce. Uz se take soudite s Lyoness nebo svoje penize, ktere jste jim vrazil a uz je nikdy neuvidite ozelel? Svuj dotaz nemyslim ironicky - vim, ze spousta lidi naletela a bohuzel jeste naleti. S pozdravem, M. J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážený M.J.,
      Reporter jsem nečetl, a nemám proč. Peníze se mi vyplácí tak jak mají, a nevidím důvod proč kartu nepoužívat a nečerpat svůj Cashback. Nevím proč bych se měl s někým soudit, když vždy byly dodrženy všechny závazky a vše bylo v pořádku vyplaceno.
      Nějak nechápu, jak něco můžete soudit či odsuzovat, když ani nevíte jak to funguje - teda evidentně podle Vašeho komentáře.
      Jinak nikdo Vás nenutí někam dávat nějaké peníze - je to Vaše volba. Pokud Vás někdo do toho nutil, tak je to vážně špatně :-(

      Vymazat
    2. A ještě se zptám, kolik znáte lidí, kterým nebylo vyplaceno to co mělo být? Já ani jednoho :-)

      Vymazat
  6. Zdravim, pokud vas zajima firma Lyoness, tak byste si reportaz precist mel. Mate pravdu nemam jasnou predstavu, jak funguje Lyoness. On to totiz dnes nevi nikdo. Firma natolik meni pravidla hry a snazi se oddelit program cash back od Ponziho pyramidy s prodejem jednotek novym clenum, ze ani spičky Lyoness nevi, jak to dnes funguje. Skutecnosti, ktere zde bagatelizujete, napr. ze pri prechodu na Lyonet se dobrovolne vzdavate svoho vkladu a ziskavate jakesi poukazky k obchodnikum, ktere v podstate nelze v plne vysi uplatnit a tim padem o vklad prijdete, jsou jednim z duvodu, proc od firmy odchazeji jak jeji spickovy manazeri (u nas napriklad pan Pilny) a zaroven jsou na firmu podavany hromadne zaloby podvedenych lidi. To, ze firma zije zejmena z vkladu novych clenu a prodeju premiovych paketu bylo u Rakouskeho obchodniho soudu rovnez prokazano. Jsou to zcela verejne informace, ktere se daji dohledat pomerne snadno. Mne tohle jako seriozni firma nepripada, vam ano?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den,

      hned na začátku Vás poprosím, aby jste zbytečně nevkládal příspěvky 2x. Také by jste si měl nejdříve zjistit jak to funguje, aby jste se pak nepřidal k těm co nejvíc vykřikují a dělají chytré - nic proti Vám, ale taková je skutečnost - a šíří nesmysly a nepravdy.
      Prvně si něco zjistěte jak Lyoness funguje - a to já Vám tady na blogu nebudu vysvětlovat, protože to není nejlepší místo na vysvětlování. A jakmile budete mít relevantní informace můžeme diskuzi obnovit.
      Nebo mám všude hlásit, že víra a církev je podvod, protže první co mi na internetu vyskočí je, jaký je to podvod atd. Přesně toto je Vaše chování, a Vaše výkřiky do tmy na základě neúplných informací.

      Také mi prosím odpovězte na mou otázku, kolik znáte lidí, kterým lyoness něco nevyplatil když měl, a měli zadaný správný účet?

      Vymazat
  7. Vazeny pane, neustale se odkazujete u svych kritiku na to, at si sezenou informace, nebot nic o firme a jejim fungovani nevime. Toto je velmi slozite, nebot i EU soudy maji problem rozplest system, pod jakym firma funguje. Za relevantni informaci zcela jiste nelze povazovat vymývaci fraze naucenou retoriku, jake pouzivaji náborčí. To plati u kazde podobne firmy obecne. Utocite na mne, ze jsem internetovy kritik, pritom hned na zacatku jsem zminil, ze reaguji na seriozni clanek v serioznim casopise, ktery jste vy vubec odmitl cist. Chcete po mne jmena lidi, kteri se s Lyones soudi protoze nedostavaji penize, ktere jim byly pri nakupu premioveho clenstvi slibeny? To asi nemyslite vazne? Jeste k tomu cash backu - dobrovolne se vzdat moznosti svobodne volby nakupu, srovnavani cen a moznosti zakoupit zbozi dle nejlepsi nabidky povazuji za zasadni omezeni mych svobod. Vy jste mozna u OMV usetril za rok na nadrz zdarma, ale kolik nadrzi jste preplatil tim, ze jste nemohl tankovat u levnejsi pumpy uz nepisete. Preji Vam hodne stesti do vaseho podnikani.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den,

      nezlobte se na mne, ale na serioznost našich sdělovacích prostředků už dávno nevěřím. Když člověk chce, tak lze otisknout cokoliv o čem koliv. - a to na obě strany Bohužel hodně lidí tomu věří. Já zase věřím systému, protože finance mi to přináší, a doopravdy takových lidí co říkali jak to nefunguje, jak je to pyramida atd. najednou se mnou spolupracuje - a světe div se, jim to také přináší finance! Takže někde bude chyba.
      Ano s temi lidmi to myslím vážně, protože je neznám nikoho, komu by prostředky nebyly vyplaceny tak jak mají být. Mi také chodí peníze tak jak je uvedeno v dokumentech, s kterými se souhlasil, takže doopravdy netuším jaktože mi a hodně obyčejným členům peníze chodí a někomu ne. To asi ten systém vyplící náhodně? Jinak beru vaši informaci jako jedna paní povídala, a nelze ji brát vážně.
      Jinak vy se nevzdáváte volby nakupovat kdekoliv jinde - klidně můžete mít Cashback kartu a jezdi tankovat do místního JZD, kde mají benzín/naftu levnější. Já si jen umím spočítat co mi tankování na OMV přinese - a věřte že hodně.

      A dočkám se již nyní odpovědi kolik znáte vy osobně lidí, kterým nebylo vyplaceno, to co mnělo být podle dokumentů s které tito lidé odsouhlasili? Dokud toto neuvedete, tak s Vámi nemá nějaká další diskuze cenu. Vaříte z vody :-(

      Vymazat
    2. Ad článek v Reportu: proč si nesednete s někým, kdo Vám to vysvětlí? Kdo Vám zodpoví Vaše otázky? Asi ve vašem případě jste už teď rozhodnutý, že to nefunguje, je to já nevím co, a nikdo Vás nepřesvědčí o opaku.

      Vymazat
  8. Jestě snad k tomu vaření z vody. Přemýšlel jsem, proč neustále trváte na uvedení konkrétních jmen a pak jsem si uvědomil, že to je vlastně vaše obranná fráze, kterou vám dlouhodobě vtloukají do hlavy. V článku Reportéru byly uvedeny zcela konkrétní jména, jako pan fotbalista Antoním Panenka, pan Keiser, Pan Pilný a další. Samozřejmě je osobně neznám, takže se nepočítají. Jen uvedu příklad, jak směšná je vase argumentace tohoto typu - před časem proběhla v ČR aféra s metylalkoholem, kdy zemřelo 51 lidí. Jelikož jsem ani já a možná ani vy osobně neznal žádného z těchto lidí, pak se vlastně nic nestalo. Dle vás to je jen vaření z vody. Nezlobte se, ale jen psaní této odpovědi je pod mou uroven. Napsal jsem vám několik příspěvků, kde jsem argumentoval zcela konkrétně proč je Lyoness klasická pyramida(i když velmi šikovně maskovaná za zcela neškodné získávání slev u obchodníků), na to jste zcela dle vašich příruček proti kritikům reagoval bez jakékoliv argumentace jen opakováním toho, že si mám zjistit informace a nechat si to vysvětlit. Jinými slovy útočíte na mou osobu a mou mentální způsobilost s vámi vůbec vest dialog na toto téma. Tvrdíte, že Lyoness je jen a jen o nakupování (já tvrdím, ze je to hlavně o prodávání pozic a jednotek, čili klasická pyramida, kdy platby nových členů živý výplaty těch již v systému)přitom pořádáte semináře, kde se setkáváte s báječnými lidmi. asi mi nechcete tvrdit, že si vykládáte o tom, co kde mají vhodného ke koupi :). Souhlasím s tím, že každý má právo si své (nebo vypůjčené ) peníze investovat jak chce. O tom, že Lyoness funguje nepochybuji. (alespon tedy pro ty, kterí se připojili brzy). Nikdo se s Lyoness nesoudí proto, že nedostal svůj cash back z nákupu u OMV. Proč jsou noví premiový členové nespokojení se právě dočtete v onom článku. Ještě si dovolím malé osobní doporučení. Zkuste někdy vyjít ze své ulity Lyoness propagátora. Nechci po vás, abyste snad pohlédl na argumenty těch, kteří s vámi nesouhlasí pod jiným uhlem a vzal v uvahu jejich argumenty. Spíše se zkuste zamyslet nad tím, jak možná působíte na své okolí, na své přátele, rodinu. Způsob vašeho vyjadřování nese znaky naučených výrazů, ovlivněného, zaujatého myšlení, které není schopno širšího nadhledu. Nechci vás urážet a věřte, že ani nejsem nějaký dlouhodobý kritik Lyoness. Hledal jsem nějaké informace na netu poté, co jsem si přečetl článek v Reportéru a váš blog na mně vyskočil jako první. Slibuji vám, že vás již přestanu prudit. S pozdravem, M.J.

    OdpovědětVymazat
  9. Jde o podvod. S lyconetem jezdím po celé Evropě jako člen štábu.. Jezdíme jen na Liveshow.. Lidi jsou tam úplně priblbli.. Moji práci je udělat show při life style bonusu.. Kdy prezident nejvyššího levlu vyhraje nějaký super auto.. Všichni tleskaj pláčou radosti.. Šílej skáčou a říká tomu super sexy feeling.. Nikdo však netuší.. Že z auta se sundá samolepka a auto se vrací zpátky do půjčovny. To je jistě fakt.. Stejně tak amway, herbalife, a mnoho dalších společností.. Jde jen o velkou omáčku bez masa..

    OdpovědětVymazat
  10. Dobrý den,

    děkuji za váš příspěvek, ale velmi mne mrzí, že se stydíte za své jméno - tím pádem má pro mne vaše informace hodnotu 0.
    To že jsou auta údajně z půjčovny, tak nebude to ti tím, že vám takovýto vůz nedodají za měsíc či dva před akcí a kdy dotyčný získá nárok na tento bonus?

    OdpovědětVymazat
  11. Nemohu zde uvádě své příjmení, jsem členem štábu, to berte na vědomí. Musím uznat, že je to oproti minulému Lyoness mnohem promakanější, je to krytý spousty reklam. K tomu bonusu.. Když vám řeknu..(recituji) : dám ti 100 000euro, že řekneš že jsi to vyhrál uěláš slzičky a budeš se jen radovat a řekneš jak ti teď život začal dávat smysl. Tak půjdeš.. Já bych šel určitě 😃. Příteli, měj rozum.. Hodnoty života jsou úplně někde jinde.. Aspoň u mě. Myslíte si že jste se odbočil z řady, ale omyl. Nějak se to od konvenčního podnikání neliší. Založ ty nějaké tygerness a budeš mít money.. Takhle leda hovno.. Možná budeš mít štěstí a opravdu zasíťuješ tisíce lidí.. A dosáhneš pasivního příjmu 😂. Ale to je největší nesmysl.. V historii jsme se shodli, že budeme pracovat ve prospěch všech ve společnosti.. To je super nápad. Herbalife, amway., lyconet new skin, oriflame, bodykyes, nutrilite, yeger group, a bla bla... Člověk se zde jen zamiluje do motivace a iluze zbohatnutí. Čau Tom

    OdpovědětVymazat
  12. Dobrý den Tome,

    Pokud máte důkazy o tom o čem píšete, tak vám nezbývá nic jineho než se obrátit na policii a podat trestní oznámení. Mimochodem to dokonce musíte.

    Bohužel bez jakých koliv důkazů, je to jen o tom že vy mi tady něco říkáte ale nemáte to čimkoliv podloženo - takže z mého pohledu neustále jedna paní povídala.

    Na druhou stranu se divím jak můžete takovou to práci dělat když víte, že jde - podle vás - o podvod?

    OdpovědětVymazat
  13. Pane Mikulaštík
    z lyonessu už všechny vyšetřujou, proto jsou ted lyconet.
    ve spoustě zemích, jsou tyhle hry nelegální.. ovšem, když máte produkt.. tak je to legální, to je ten problém. Jinak by se prodávali peníze, když to řeknu takhle.. Rozhodně mě neživý lyconet, mam svojí firmu.. ozvou se mi na liveshow, že chtěj toto a tam to, napíšu rozpočet, dostanu zálohu, udělám svojí práci a dostanu zaplaceno.. Ovšem já k nikomu nemluvím, nikomu nelžu, nikoho nemlžím.. kdybych nespolupracoval občas s lyconet a věděl to co vím, tak na policii nejdu, víte.. mě je to tak trochu u pr¨ele a nemusím vubec nic. :D Je mi těch zoufalích lidi líto, ale zaroven mi přijdou vtipný.. máme demokracii a svobodu v podnikání. Zítra to vyhraje týpek, co to vyhral už před rokem v Praze, asi chce vyhrat ještě jedno... bude to černý mercedes jeep, nebo šedivy Lambo.. Pane Mikulaštík, otevřete oči, vždyt je to celý nesmysl...

    OdpovědětVymazat
  14. Tak to bylo Lambo, Mercedes, Jachta a soukromí tryskáč :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

    OdpovědětVymazat

Prosím o diskuzi v rámci slušnosti, a respektování názoru spoludiskutujících. Děkuji.