sobota 28. dubna 2012

První ohlas na napadení chlapců v olomouci

  Dnes jsem se při sledování hlavní zpravodajské relace na FTV Prima celkem nadzvedl ze židle, jen nevím jestli se mám smát nebo brečet. To co předvedla advokátka paní Samkové. řekl bych, že se asi zbláznila nebo něco podobného. Její výrok cituji: "Romové stojí o začlenění do společnosti, a pokud jim česká společnost neumožní se začlenit a participovat v tom pozitivním slova smyslu, tak oni, nevědomě podle mého názoru, se snaží do ní začlenit v té fázi, nebo v tom smyslu negativním.". Ovšem její druhý výrok byl ještě více k pláči: "Prostě nás se nezbavíte, Vy nás tady budete mít vždycky, a my budeme součásti Vaší  společnosti, a když nás nechcete jako plnoprávné a rovnoprávné občany, tak nás budete mít jako kriminálníky."
   Myslím si že by se paní Samková měla velmi zamyslet nad tím co řekla. Pokud má tuhle přesnou představu proč tomu tak je, proč nezmíní příčiny? Jako některé bych uvedl nevzdělanost, chování romu - běžným příkladem jsou úřady nebo nákupní centra, kde se chovají jako by jim patřila, nezaměstnanost atd. atd. Proč paní Samková neřeší tyto problémy. Jistě, pro ni je mnohem pohodlnější je zastupovat u soudu, a za toto kasírovat honoráře. Proč se nestará o jejich vzdělání a zaměstnanost, který by hodně vyřešili?

   Další co mne zarazilo, je že olomoucká policie nebude tento útok vyšetřovat jako rasově motivovaný útok. Rád bych se dozvěděl proč? Jak jinak by ještě musel útok proběhnout aby byl označen za rasový? Nestačí že útok podnikli 3 romové na člena majoritní společnosti? Nebo má i polici strach z nařknutí z rasizmu?

   Jsem zvědav, co se ještě bude muset stát, aby občané ČR pochopili, že pomalu začíná být diskriminována většinová společnost. Je to rasizmus naruby.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Prosím o diskuzi v rámci slušnosti, a respektování názoru spoludiskutujících. Děkuji.