neděle 13. května 2012

Instalace aplikací v HTC Evo 3D a velké zklamání

  Tak jsem včera zkoušel instalovat nějaké aplikace z Google Play, a moc mne způsob instalace nepotěšil :-( Instaloval jsem Let's Golf 3, protože ten mám i na iPhone, tak jsem chtěl obě aplikace porovnat.

 A teď k samotné instalaci: v obchodě Google Play jsem si vybral aplikaci, a ta se za chvíli ohlásila v telefonu. Tak jsem jí stáhl a chtěl spustit. Jaké bylo mé překvapení, když místo spuštění aplikace, na mne vyskočila hláška, že se musí stáhnout XY dat přes Wi-Fi - nic proti stáhnutí nemám, ale když se mi zobrazila mezi aplikacemi v telefonu, tak jsem počítal, že je již nainstalována, a připravena k použití. Zahájil jsem stahování dat, a druhé nemilé překvapení se dostavilo: při "usnutí" telefonu se stahování zastaví, tzn. celou dobu stahování musí být telefon vzbuzen, a člověku nezbyde nic jiného, než koukat na pomalu přirůstající indikátor stažených dat (aplikace má cca 730 MB), protože i při uzavření této aplikace se stahování zastaví :-(

  Nešla by instalace udělat jako u iOS zařízení - až bude celá v zařízení, tak se teprve zobrazí ikonka, a nepřerušovat stahování při uzavření aplikace/uspání telefonu? iOS toto umí, a myslím si že by to potěšilo mnoho uživatelů androidu

2 komentáře:

  1. Ano, toto je jedna z věcí, která mě na Androidu docela štve (navíc to nahrává warezákům, kteří díky tomu sdílí jen malé instalační soubory a ne obrovský paklík dat)… ale je pravda, že některé hry už toto mají ošetřené alespoň tak, že se během stahování telefon neuspí, nebo dokáže stahovat dále i v případě uspání, např. Real Racing 2 a Fifa 2012 (tj. hry od EA). :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to rád čtu, protože jinak je instalace na nic :-( Nebo kdyby to bylo ošetřené např. telefon je připojen přes Wi-Fi nebo přímo přes PC, stáhnu celou aplikaci, při přenosu přes GSM zobrazím dotaz.

      Vymazat

Prosím o diskuzi v rámci slušnosti, a respektování názoru spoludiskutujících. Děkuji.