neděle 22. dubna 2012

Co se ještě bude muset stát? (zamyšlení)

  V posledním týdnu proběhlo médii několik zpráv, že došlo k bezdůvodnému napadaní a v některých případech i zmrzačení lidí nepřizpůsobyvými spoluobčany. Asi nejkřiklavější případ, je případ z minulé neděle, kdy 15 letý chlapec si ponese následky celý život.

  Nedá mi to nesrovnat s také velmi medializovaným případem z Vítkova. Tito útočníci byli odsouzeni k 20 letům vězení, s tím že šlo o rasově motivovaný útok. Podle mne šlo jen o exemplární potrestání jednoho medializovaného případu. Doufám, že i v případu z Břeclavi - podle napadeného šlo o Romy, dojde také k exemplárnímu trestu za rasově motivovaný útok. Nebo jen soudce sklopí uši aby se vyhnul obvinění z rasizmu a dá ten nejmírnější trest? Pevně věřím, že najde v sobě dost odvahy a svědomí, a trest bude adekvátní výše, kde jako vzor může vzít vítkovský případ.

  Naši politici, jen říkají občanům, jak máme s nepřizpůsobyvými občany vycházet, jak jsou na tom špatně atd. Ale když svého času pan ministr Kocáb měl jít bydlet do jejich domů, tak raději si našel výmluvy než aby to provedl. Z čeho měl takový strach?

  Na dnešním pochodu v Břeclavi se také mihla strana Dělnické mládeže, které se dost otevřeně hlásí k nacismu. Politici neustále uvažují jak ji zakázat, neustále meditují proč jim stoupá počet příznivců, ale nějak neřeší že kdyby se oni s nepřizpůsobyvými občany dokázali vyrovnat, tak nějaké sympatizanty této strany nemusí řešit.

  Neustále se nyní omílají úspory v státní rozpočtu, tak mne napadlo, co např. podporu a sociální dávky přidělovat podle toho kolik člověk do systému vložil? Nebo proč se neomezí strop sociálních dávek, tak jako před několika lety na slovensku? Vážení politici zkuste se nad tím zamyslet, možná by se ušetřilo mnoho peněz.

  Jen na konci svého dnešního příspěvku musím poznamenat, že nemám rád násilí v jakékoliv formě, a mnou zmíněné útoky - a i všechny ostatní, považuji za nesmyslné, a odsouzení hodné.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Prosím o diskuzi v rámci slušnosti, a respektování názoru spoludiskutujících. Děkuji.